ATP kup: Srbija na startu protiv Kanade

Najbolji srpski teniseri počinju odbranu titule na ATP kupu duelom protiv selekcije Kanade. Prvo će na teren Lajović i Raonić, a zatim i Đoković i Šapovalov. Treći meč igraju dublovi, Krajinović i Ćaćić protiv Raonića i Šapovalova. Program u Melburnu počinje oko ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Srpski teniseri prošle godine osvojili su titulu na premijernom izdanju ATP kupa, pa u ovogodišnje takmičenje ulaze kao favoriti.

Na mestu selektora reprezentacije Srbije debitovaće Viktor Troicki, dok ekipu čine Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nikola Ćaćić.

Prvi nastup na turniru Srbija ima već u noći između ponedeljka i utorka, kada će se suprotstaviti izuzetno snažnoj selekciji Kanade.

Prema rasporedu, na teren će prvo Dušan Lajović i Miloš Raonić, a zatim Novak Đoković i Denis Šapovalov. Posle mečeva u singlu planiran je dubl – Krajinović i Ćaćić protiv Raonića i Šapovalova.

Duel Lajovića i Raonića trebalo bi da počne oko ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Naredni meč Srbija igra u noći između srede i četvrtka protiv selekcije Nemačke.

Na turniru učestvuje 12 selekcija, koje su podeljene u četiri grupe, a samo pobednici grupa obezbediće plasman u polufinale takimičenja.

Za razliku od prošle godine kada se ATP kup igrao u tri grada, ove godine je domaćin Melburn, zbog dobro poznate situacije sa koronavirusom.

Ostavite komentar