Australijan open: Srpska teniserka Olga Danilović izgubila od Šelbi Rodžers (2:6, 3:6)

Srpska teniserka Olga Danilović završila je učešće na Australijan openu porazom u drugom kolu od Šelbi Rodžers. Danilovićeva je izgubila od Amerikanke rezultatom 6:2, 6:3 posle nešto više od 70 minuta igre.

Olga ipak neće tužna napustiti Melburn, štaviše, biće veoma zadovoljna nakon svog prvog učešća na nekom od četiri najveća turnira i velikog trijumfa nad 16. nositeljkom Petrom Martić.

Očekivano je bilo da će posle tog trijumfa doći do emotivnog pražnjenja kod srpske igračice, što se osetilo od samog početka.

Verovatno malo i umorna od tog susreta, Olga je ušla sporo u okršaj sa sa Amerikankom, koja je koristila iskustvo da odmah načne našu reprezentativku. Rodžersova je već u uvodnom gemu napravila brejk, i to sa „nulom“, čime je najavila ono što će se dešavati u prvom setu.

Danilovićeva nije uspevala da pronađe ritam, igrala je daleko slabije nego pre dva dana i poeni i gemovi su se za protivnicu nizali u serijama.

Vratila je jedan brejk pri rezultatu 3:0, ali je odmah dozvolila rivalki da joj oduzme servis, koja to koristi da povede 1-0.

Srećom, situacija se početkom drugog dela igre promenila i, koliko god se suočavala sa brejk loptama, Srpkinja ih je sada spasavala. Ukupno pet komada je uspešno neutralisala u prva tri gema, ali nije mogla onu u četvrtom.

Šelbi je napravila odlučujući brejk i nešto kasnije završila posao, pa sada čeka pobednicu meča Anet Kontaveit – Heder Votson.

Ostvareni rezultat Danilovićevoj će, osim pozamašnog čeka, doneti i skok na VTA rang-listi, i od sledećeg ponedeljka će biti između 150. i 160. pozicije na svetu. 

Prvi od četiri najveća turnira u sezoni na programu je od 8. do 21. februara, igra se za nagradni fond od 71.500.000 australijskih dolara, a titulu brani Sofija Kenin.

Ostavite komentar