Bahato: Direktorka “Oblutka” u Zaječaru odbila da primi novogodišnje paketiće

Povodom predstojećih praznika, Udruženje „Šiljkan“ iz Beograda odlučilo je da deci Ustanove za dnevni boravak  dece I omladine ometene u razvoju „Oblutak „ u Zaječaru, uruči novogodišnje paketiće .  Smisao novogodišnjih praznika jeste obradovati sebi najmilije i dati im poklon. I pored najiskrenije želje da se ovim mališanima dodele paketići, direktorka te ustanove odbila je da se pokloni dodele mališanima.

28.decembra paketići su bili ispred “Oblutka”, ali zbog odsustva direktorke u tom trenutku , zaposleni u ovoj ustanovi zamolio je humane ljude da pošalju zahtev direktorki Ani Petković I da se nakon njene saglasnosti pokloni mogu uručiti deci. Tako je I urađeno. U dopisu, predsednik Milenko Kuzmanović  predstavio je  rad Udruženja “Šiljkan”kao I humanitarne aktivnosti kojima se bavi. “Ovim našim dopisom mi Vam se obraćamo da molbom,a  imajući u vidu da smo 27.decembra organizovali kulturno-umetnički i zabavni program na Trgu Nikole Pašića u Vašem gradu gde smo podelili 2.000 novogodišnjih paketića deci Zaječara,da u četvrtak 30.decembra 2021.godine u 12 časova primite 40 novogodišnjih paketića koje bismo poklonili Vašim korisnicima”, stoji u dopisu.

U odgovoru koji je stigao dan kasnije, verovatno zbog konsultacija za nalogodavcima I ljudima koji donose odluke ,pa čak I ove ko će I da li će dobiti novogodišnje paketiće , direktorka Ana Pektović je napisala sledeće:

Ovim putem Vas obaveštavamo da Ustanova za dnevni boravak dece I omladine ometene u razvoju , neće raditi zbog novogodišnjih I božićnih praznika, kao I korišćenja kolektivnog godišnjeg odmora. Vaše paketiće namenjene korisnicima naše ustanove možete dostaviti drugim udruženjima ( Društvo obolelih od cerebralne I dečije paralize Zaječar, Udruženje L.down, Udruženje Rime)o čemu bi bili obavešteni roditelji korisnika”.

Odogovor direktorke ove ustanove, ostavio  je humane ljude bez teksta. Neverovatno je da jedna ustanova koja se brine o deci I omladini ometenoj u razvoju, odbija da primi novogodišnje paketiće I  da svoje korisnike  u ovom trenutku , dan pre praznika, kome se deca najviše raduju baš zbog poklona koje dobijaju, ostavi bez paketića. Postavlja se pitanje da li je moguće da neko na ovakav način odbije da primi poklone za svoje korisnike I ulepša im praznike?

 

Danas smo pokušali da kontaktiramo ovu ustanovu, ali se niko nije javljao na pozive. Bilo kako bilo, deca iz Ustanove   za dnevni boravak  dece I omladine ometene u razviju „Oblutak „ u Zaječaru ostali su uskraćeni za još jedan novogodišnji paketić, koji bi im ulepšao praznike. I to samo zbog toga što je neko odlučio da im se ova radost uskrati, I da ne dobiju poklone. I bez obzira što je možda danas neradni dan za ovu ustanovu I što su  kako je napisala direktorka Petković ,na kolektivnom odmoru do kraja praznika, paketići su mogli da sačekaju ove mališane I da ih obraduju kada se vrate.Za poklone nikada nije kasno, a osmeh mališana iz ove ustanove je neprocenjiv. Pokloni namenjeni ovoj deci sačekaće nekog ko želi da ih primi, a rukovodioci , koji su doneli odluku da mališani iz Oblutka ne treba da ih prime su oni koji su uskratili radost I osmeh na licima najmlađih zaječaraca kojima bi ovo možda bio I jedini poklon za praznike.

 

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar