Bor: Kradljivci bakra zverski pretukli čuvara!

Zaposleni radnici firmi koje su angažovane na obezbeđenju imovine u kineskoj Kompaniji Zi Đin u Boru sve više su izloženi napadima i fizičkim nasrtajima kradljivaca bakra i ostalih sekundarnih sirovina u pokušajima da ih spreče da bespravno otuđe imovinu tKompanije.


S.S. (49) iz Bora, radnik firme obezbeđenja ,,Inex-Plus,, bio je u redovnoj patroli kada je brutalno napadnut. On se onesvestio od siline prvog udarca koji nje dobio pa se tako ne može još uvek precizno reći koliko je nih učestvovalo u prebijanju nesretnog čoveka.

Po njegovim rečima iz obližnje šume u blizini pogona Kompanije Zi Đin, izašlo je nekoliko niih sa fantomkama na glavama i odmah su nasrnuli na njega. Brojne povrede po glavi i telu govore da su batinaši nastavili S.S. da tuku onesvešćenog. Kada se osvestio pozvao je dežurnu službu svoje firme tako da mu je u pomoć prvi pritekao kolega sa kapije Kriveljske flotacije.

,, Motiv napada na našeg službenka S.S. još nije utvrđen. Postoji mogućnost da se na toj lokalciji spremala velika krađa koju je on svojim prisustvom omeo. Ovaj mučki napad je kulminacija bahatosti lokalnih kradljivaca sekundarnog bakra jer je S.S. izbegao ,,za dlaku,, najgori mogući scenario. Mogli su da ga ubiju, kaže komandir ,,Inex-Plusa ,, Dragiša Ivković.

Nakon incidenta ubrzo je na lice mesta stigla ekipa Hitne pomoći i pripadnici Borske policije , tako da je radnik sa teškim telesnim povredama glave zbrinut na odeljenju neurohirurgije Opšte bolnice u Boru i prema rečima lekara Siniše Srbulovića nanete su mu povrede mekih tkiva glave. Iako nema znakova preloma, S.S. (49) je zadržan na odeljenju kako bi bila obavljena kompletna, detaljna dijagnostika.

Pripadnici policije intezivno tragaju za N.N. počiniocima kako bi se ovo delo što pre rasvetlilo.
Komandir ,,Inex-Plusa,, , Dragiša Ivković dodaje da je od početka godine za samo tri meseca bilo desetak brutalnih napada na službena lica firmi obezbeđenja.

,, Svakodnevno smo izloženi napadima jer ne prođe ni jedan dan bez pretnji i uvreda . To je takođe vrsta napada . Državni odgani i Tužilaštvo moraju da preseku i učine nešto po ovom pitanju, jer će na kraju neko da izgubi život. Naš službenik je sinoć mogao da strada, kaže Ivković.

I predstavnici Kompanije Zin Đin najoštije osuđuju bilo kakav vid nasilja i pozivaju sve državne institucije da suzbiju zločin i krađe a pravosudne organe da ubrzaju pregled vođenja i procesuiranje ovakvih slučajeva kao i da se nešto učini na strogom kažnjavanju vinovnika.

Kompanija će zbog požrtvovanosti i hrabrosti koju je pružio u obavljanju redovnih poslovnih aktivnosti nagraditi povređenog radnika obezbeđenja.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar