Boris Tadić RASKRINKAO lažne ekologe: Pregovori sa “Rio Tinto” počeli su još u vreme Đinđića!

Tadić kaže da se navodna šteta dolaskom Rio Tinta ne utvrđuje na ulici i protestima.

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić je prokomentarisao licemerje lažnih ekologa koji se utrkuju u optužbama da dokažu kako je Rio Tinto i eksploatacija litijuma pogubna za životnu sredinu, iako istraživanja još uvek to nisu pokazala i jasno im poručio da su prvi pregovori počeli još za vreme Zorana Đinđića, iako su oni napali predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako je on taj koji inicira poslove sa ovom korporacijom, a u više navrata je i sam predsednik pokazao čak devet dokumenata koji dokazuju da je tadašnja vlast dozvolila kompaniji da vrši istraživanja.

– Dakle,Rio Tinto je došao u Srbiju u vreme Koštuničine vlade, a prvi pregovori su počeli još u vreme Đinđićeve. Naravno da taj projekat istraživanja nismo prekidali ni tokom našeg mandata, jer ima ogroman potencijal za razvoj Srbije i bilo je u interesu Srbije da se istraživanje završi i da onda procenjujemo spram rezultata tog istraživanja opravdanost daljih koraka – istakao je Boris Tadić.

Tadić je time praktično istakao kakvo je licemerje đilasovaca i batinaša koji na protestima onemogućavaju slobodu poštenom narodu, i da bi za procenu štetnosti trebalo bi da imamo prvo završene sve relevantne studije, a ne da informacije o tome dobijamo iz protesta.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na vanrednom obraćanju naciji govorio o dozvolama bivših vlasti od 2004. godine za kompaniju “Rio Sava exploaration” i dozvolama o istraživanju u opštini Loznica za geološka istraživanja polja jadarita. Napomenuo je da je to sve bilo u vreme vladavine Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i drugih.

Predsednik je izneo papire i podatke o kompaniji Rio Tinto i raskrinkao šta su predstavnici bivših vlasti potpisivali sa tom korporacijom

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar