BRUKA: Đilasov direktor od Rio Tinta uzeo 717.174 evra, a sada predvodi proteste lažnih ekologa!

Marko Blagojević je poslovnu karijeru započeo kao direktor fabrike ‘Viskoza’ u Loznici, a bio je i hapšen zajedno sa Đilasovim šoferom i gradskim menadžerom Beograda (!) Aleksandrom Bijelićem zbog pljačke šest miliona evra iz gradske kase.

Marko Blagojević, najbliži saradnik lidera SSP Dragana Đilasa, svoje zemljište u okolini Loznice preprodao je proteklog leta kompaniji ‘Rio Sava eksplorejšen’ (ćerka firma ‘Rio Tinta’) za fantastičnih 717.174 evra! Taj isti Blagojević danas sa svojim gazdom Đilasom u Loznici i okolini diže ‘ekološku bunu’ i glumata borca za životnu sredinu!

Stavio katanac na ‘Viskozu’ u Loznici

Marko Blagojević je poslovnu karijeru započeo kao direktor fabrike ‘Viskoza’ u Loznici, koju je doveo do likvidacije. Taj ‘uspeh’ ga je preporučio Đilasu kao eksperta…

Dokumentacija nepobitno dokazuje da je Blagojević 16. juna i 31. avgusta ove godine prodao 84 ari šume i 2,62 hektara njive firmi ‘Rio Sava eksplorejšen’ za ukupno skoro 720.000 evra! To ga, međutim, nije sprečilo da aktivno protestuje protiv ‘Rio Tinta’ i projekta ‘Jadar’, pa čak i da postane jedan od glavnih kolovođa takozvanog ekološkog ustanka’ u Loznici i okolini! Marko Blagojević je, inače, bio pomoćnik Draganu Đilasu dok je ovaj bio ministar bez portfelja zadužen za Nacionalni investicioni plan, da bi ga lider SSP potom, kao gradonačelnik, 2008. godine postavio i za direktora Agencije za investiranje i stanovanje u Beogradu. Blagojević je poslovnu karijeru započeo kao direktor fabrike ‘Viskoza’ u Loznici, koju je doveo do likvidacije, a danas je zaposlen Đilasovoj firmi ‘Multikom’!

Crno na belo

Došli smo do dva kupoprodajna ugovora. Prvi je potpisan 16. juna 2021. godine i u njemu se navodi da je Marko Blagojević (sa svojim bratom Mirkom) firmi ‘Rio Sava eksplorejšen’ prodao šumu površine 84,49 ari za 36.778 evra.

Drugi ugovor pokazuje da je Marko Blagojević istoj firmi 31. avgusta 2021. godine prodao i njive ukupne površine 2,62 hektara, i to za čak 680.396 evra. Tako je Blagojević od ove dve prodaje zaradio ukupno 717.174 evra. A sada je jedan od ‘ekoloških ustanika’, prema rečima Lozničana, aktivni učesnik opozicionim blokadama puteva!

Istraživački tim ima i kompletnu dokumentaciju o prodaji zemljišta, a novinari su došli i do izvoda iz katastra i bankarske dokumentacije koja apsolutno dokazuje sva saznanja i sve transakcije.

Činjenice

Prvi ugovor

Datum: 16. 6. 2021.
* šuma 3. klase
* površina 84,49 ara
* cena: 36.778 evra

Drugi ugovor

Datum: 31. 8. 2021.
* njiva površine 2,62 hektara
* cena: 680.396 evra

UKUPNO: 717.174 EVRA

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar