Budžet grada Bora najveći do sada

Na  sednici Skupštine grada našla se najbitnija odluka u ovoj godini, a ona se tiče budžeta za 2022. godinu. Budžet grada je najveći do sada i on će iznositi 3,76 milijardi dinara, a to je dve milijarde više nego što je iznosio 2017. godine. Najveći prihodi su od resursa mineralnih sirovina, kao i poreza na zarade.

 

Za komunalne delatnosti, grad Bor izdvojio je 594 miliona dinara, što podrazumeva održavanje čistoće grada i sela, novu mehanizaciju, proširenje javne rasvete, ali i finansiranje velikih projekata poput radova na izdgradnji vodovoda u Metovnici (VIII i IX faza), vodovoda u Zlotu, vodovodne mreže na Borskom jezeru, kao i zamene vrelovodne mreže u gradu i ostalo.

Za oblast stanovanja, urbanizma i prostornog planiranja planirano je 167 miliona dinara, među kojima je i završetak urbane komasacije za obezbeđivanje 169 parcela na potezu između Naselja Sunca, Bora 2, Brestovca i definisanje istih za nisku stambenu gradnju, kao i definisanje industrijske zone na potezu od kružnog toka prema Zaječaru do aerodroma. Za izgradnju stambenih objekata za mlade bračne parove, socijalno ugrožene, pripadnike vojske, građane koji zaslužuju da grad o njima brine, izdvojeno je 92 miliona dinara.Na sednici Skupštine grada Bora doneta je odluka da se u narednoj godini za razvoj turizma opredeli  59 miliona dinara, dok je za lokalni ekonomski razvoj, programe sturčne prakse, javnih radova, samozapošljavanja i ostalog, grad izdvojio sredstva u iznosu od 45 miliona dinara, izjavio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar