Crna Gora: Opet uhapšen Aleksandar Tičić!

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva privedeni su direktor Morskog dobra Predrag Jelušič, bivši direktor tog preduzeća Rajko Barović, kao i bivši predsjednik Upravnog odbora tog preduzeća Aleksandar Tičić.

Prema nezvaničnim saznanjima CdM-a oni se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da su omogućili da se zemljište koje je bilo u državnom vlasništvu u zoni morskog dobra prevede u privatno.

U SDT su povodom ovog slučaja privedeni pozvani Boro Lazović, Ivan Kalezić, Selim Resulbegović, Đuro Marić ,Aleksandra Ivanović Kalezić Rajko Mihović, Ljubomirka Vidović, Zorica Šarenac.

Ovu akciju SDT-a komentarisao je na svom Twitter nalogu potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

“Uhapšen direktor Morskog dobra Predrag Jelušić, zajedno sa Aleksandrom Tičićem, Rajkom Barovićem i drugim bivšim i sadašnjim funkcionerima tog javnog preduzeća! Bez obzira na sve prepreke, odlučna borba protiv korupcije se nastavlja”, napisao je on na Twitteru.

ARHIVA

Tičić i kum oštetili Budvu za dva i po miliona eura!

Jedan od osnivača kiparske firme Numeriko trejding limitid, koja je u poslovima sa Opštinom Budva nanijela milionsku štetu državnom budžetu, Dragoljub Dvojaković, u kumovskim je vezama sa premjerovim savjetnikom Aleksandrom Tičićem, piše “Dan”.

Dvojakovićeva firma Numeriko Trejding limited je sa Opštinom Budva postigla milionski ugovor o izgradnji akva-parka 2006. godine, u vrijeme kada je Tičić bio gradski menadžer. Za zaključivanje ugovora u lokalnoj upravi odgovornost, osim Tičića, snosili su i drugi rukovodioci.

Uz Dvojakovića, osnivači firme koja je planirala da gradi akva-park na brdu Topliš, bili su i Miloš Marović i pokojni biznismen Dragan Bećirović, navodi “Dan”.

Kada je kontroverzna firma formirana na Kipru u oktobru 2005. godine, Bećirović i Dvojaković imali su po 200 akcija, a Marović 150. Tada je vrijednost jedne akcije iznosila euro. Bez obzira što ova kompanija nije imala neki poslovni rezultat iza sebe, kao ni adekvatan biznis plan, dobili su milionski posao izgradnje vodenog grada na Toplišu, upravo u vrijeme kada je Tičić, Dvojakovićev kum, bio jedan od čelnika budvanske opštine.

U to vrijeme, Tičić je sa govornice Skupštine opštine Budva ubjeđivao odbornike da je to renomirana kompanija koja iza sebe ima nekoliko izgrađenih akva-parkova u Španiji. Tada je Tičić bio i sekretar predsjednika bivše zajedničke države SCG Svetozara Marovića u Beogradu i odbornik DPS-a, pa je glasao da se odobre garancije za taj kredit. Međutim, samo je zbog kredita za Numeriko trejding limitid Opštini nanesena šteta od 2,5 miliona.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar