Dijana Hrkalović PRETILA policajcu: AKO NE UĆUTIŠ O UBISTVU OGNJANOVIĆA, JA ĆU TE UĆUTKATI!

„Ako ne ućutiš ja ću da te ućutkam. A ne želiš rat sa mnom, veruj mi da ne želiš rat sa mnom!“

Ovo su pretnje koje je nekadašnja državna sekretarka MUP-a Srbije uputila svom kolegi policajcu Aleksandru Ljubičiću, jer se raspitivao i samostalno istraživao ubistvo poznatog beogradskog advokata Miše Ognjanovića!


Nakon 2014, Ljubičićevi i Dijanini putevi se nisu ukrštali, ali učestala ubistva u Beogradu nisu dala mira policajcu. Pogotovo ubistvo advokata Miše Ognjanovića 28. jula 2018. godine. Ljubičić je taj slučaj počeo da istražuje sam, a onda je u maju 2019. stigao poziv od Hrkalovićeve.

– Mišu sam lično poznavao i raspitivao sam se u mojim krugovima o slučaju… Ko bi mogao biti izvršilac, saučesnik, naručilac ubistva… I samo sam jedan dan dobio poziv od državne sekretarke. Bio sam na poslu, zvala me je na fiksni telefon prebacili su mi vezu… Odmah je počela da viče, da ispušta neartikulisane zvukove, bila je mnogo besna i tražila je da joj kažem zašto se ja raspitujem o Ognjanovićevom ubistvu. Rekao sam joj da je to moj elementarni posao i pitao je zašto me uopšte zove i tako razgovara, na šta je ona rekla, bez ikakve dvosmislenosti: ‘Odmah prestani da se raspituješ o slučaju, o meni i mojim saradnicima!’. A nisam se o njoj raspitivao već je ona tako uvezala sve… Pitala je: ‘Je l ti jasno?!’, rekao sam da ne razumem šta priča, tu smo se prepucavali i onda je izgovorila sledeću rečenicu: ‘Ako ti ne ućutiš ja ću da te ućutkam. A ne želiš rat sa mnom, veruj mi da ne želiš rat sa mnom!“ – otkriva Ljubičić koji je pretnje Hrkalovićeve zabeležio u svoj službeni rokovnik, nešto kasnije je taj slučaj prijavio rukovodiocima ali odgovor nije dobio.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar