ĐILAS OPET RAZBIJA OPOZICIJU: Vuk Jeremić zbog Đilasa oterao Zdravka Ponoša!

Narodnoj stranci pretio je raspad zbog sukoba Vuka Jeremića i Zdravka Ponoša oko predsedničke kandidature. Potpredsednik te stranke Ponoš potvrdio je da odustaje od stranačkog rukovođenja i otkrio zašto je doneo takvu odluku.

– Kod nas u stranci nije ni napravljeno po statutu tako da se ljudi pojedinačno kandiduju da budu potpredsednici. Neko ko je kandidat za predsednika bira svoj tim i porazgovara sa tim ljudima i onda to ide kao paket. Ja sam već ranije i pre nego što se ovo zakomplikovalo tokom ovih mesec dana, doneo odluku da ne budem deo tog tima – kazao je Ponoš.

Istakao je da je trebalo da ti izbori budu u aprilu.

– Zbog nečega je to pomereno za decembar. Ja nisam bio siguran, i dalje nisam siguran da je to pametno s obzirom da slede ti izbori Republički i partijski izbori par meseci pre toga nisu pametno rešenje. Već duže ja imam različite poglede. Jedna od stvari gde sam imao drugačije mišljenje bilo je da li stranka treba da izađe na lokalne izbore u Negotinu. Tu sam bio u manjini – objasnio je.

Na pitanje voditeljke Danice Vučenić šta se zapravo dogodilo Ponoš je otkrio da je nivo neslaganja akumulirao do te mere da se nije osećao komotno.

– Iz politike ne izlazim – otkrio je.

Vuk Jeremić je na sastanku sa liderima opozicije rekao “da ne dolazi u obzir da vi budete kandidat”.

– Ja ne idem na te sastanke, ne znam šta je od toga istina. Đilas i Marinika su me pohvalili, Vuk Jeremić i Miki Aleksić su odmah udarili na mene! Neću Jeremiću da rušim sneška, ja sam svoju priču završio. Sa Sandom, Sinišom i Gajićem mogu da sedim u kafani, ali ne i sa Jeremićem i Aleksićem! Odlučio sam da se sklonim i ne budem deo te radnje – rekao je Ponoš.

Voditeljka Danica Vučenić konstantovala je da je potencijalna kandidatura Zdravka Ponoša za predstojeće predsedničke izbore naišla na dobar odziv kod lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i njegove desne ruke Marinike Tepić, ali ne i iz svoje Narodne stranke.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar