DUPLA IGRA ZORANE MIHAJLOVIĆ: Perfidni potezi potpredsednice Vlade Srbije

Prva je kad treba ići na (polu)tajni doručak s američkim ambasadorom, a poslednja kad treba preuzeti odgovornost, isprsiti se i stati iza svojih odluka i inicijativa. Ipak, za potpredsednicu Vlade i ministarku energetike Zoranu Mihajlović mnogo je lakše da u prvi red isturi predsednika Aleksandra Vučića.

A on, nit luk jeo, nit luk mirisao kad je u pitanju ono zbog čega se preksinoć protestovalo u centru Beograda.

S druge strane, izostaju i njene direktne osude opozicionih prvaka po ovom pitanju poput Đilasa, Jeremića i ostatka njihove ekipe pošto na svaki način pazi da im se ne zameri. Uostalom, s pojedincima iz opozicije je nedavno sedela na gorepomenutom doručku u jednom beogradskom restoranu.

– Svako njihovo saopštenje i javni nastup, kada govore o „Rio tintu“, usmereni su protiv Vučića. Mihajlovićeve, međutim, nema ni u naznakama. Tu slučajnosti nema – kaže naš sagovornik iz Zoraninog ministarstva koji je tamo bio i pre njenog dolaska.

Podsetimo, dozvole za dolazak „Rio tinta“ i početak istraživanja u Srbiji dala je bivša tzv. žuta kriminogena vlast Demokratske stranke i do 2012, kada je SNS došao na vlast, doneto je čak devet takvih rešenja.

Vukoičićeva: Bliska stavovima opozicije

Politikolog Jelena Vukoičić kaže da je SNS veoma velika stranka i u njoj postoje razne struje, te da ima i onih koji u mnogim segmentima ne dele politiku predsednika Vučića:
– U SNS ima, dakle, onih ljudi čiji su politički stavovi bliskiji politici nekih zapadnih država i delovima opozicije, koju oličavaju Đilas, Marinika Tepić, Jeremić. Konkretno, ministarka Mihajlović je neretko imala izdvojene stavove u odnosu na ostatak SNS. Njeni stavovi su bliski politici zapadnih država, pre svih SAD, a time i delu opozicije koja želi otklon od naših tradicionalnih prijatelja Rusije i Kine.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar