JKP “Timok održavanje” uručilo sadnice belog jasena školama I vrtićima

U okviru velike ekološke akcije „Posadi svoj hlad“, u kojoj je Javno komunalno preduzeće „Timok održavanje“ u Zaječaru dobilo 100 sadnica belog jasena koje su besplatno podeljene prijavljenim građanima, donacija je uručena i vrtićima i školama. Mališani vrtića „Svitac“ i osnovci škole „Hajduk Veljko“ su posadili „svoj hlad“, koji će ostati za buduća pokolenja.

 

Dvorište zaječarskog vrtića „Svitac“ postalo je bogatije za 10 sadnica belog jasena. Mališani su zajedno sa vaspitačicama posadili „svoje drvo“ čime su direktno postali učesnici velike ekološke akcije „Posadi svoj hlad“. Prema rečima Tanje Jovanović, direktorke Predškolske ustanove „Đulići“ ovakve akcije su od velikog značaja za mališane jer od malih nogu imaju priliku da nauče koliko je važno ozelenjavati sredinu u kojoj žive.

Sadnice belog jasena dobila je i Osnovna škola „Hajduk Veljko“, a osmaci te obrazovne ustanove odmah su prionuli na posao.Javno komunalno preduzeće „Timok održavanje“ Zaječar i ove godine je učesnik akcije „Posadi svoj hlad“, koja ima za cilj da ukaže na važnost zdrave životne sredine i da se građanima pruži prilika da se direktno uključe u rešavanje problema zagađenog vazduha, objavljeno je na sajtu JKP”Timok održavanje”.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar