„Lepotica i zver“ najbolja predstava na 14.Festivalu za decu i mlade „Mali Joakim“

Dečji žiri 14. Festivala za decu I mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“, koji je završen u Kruševcu,Nagradu za najbolju predstavu dodelio je predstavi zaječarskog pozorišta „Lepotica i zver“, po tekstu i u režiji Željka Hubača. Ovo laskavo priznanje naš pozorišni komad osvojio je u veoma jakoj konkurenciji  predstava profesionalnih pozorišta iz Kruševca, Kraljeva, Novog Pazara, Pirota, Kragujevca i Leskovca.Podsetimo, stručni žiri”Malog Joakima” u sastavu: Branko Popović, reditelj, predsednik žirija, Bojan Jovanović i  Nikola Milojević, glumci, članovi žirija, doneo je jednoglasno odluku da se SPECIJALNA NAGRADA za masku dodeli Milanu Vujiću, za predstavu „Lepotica i zver“ Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“. U obrazloženju žirija se navodi: „Svedenim rešenjem Milan Vujić napravio je masku koja na sceni izgleda vrlo realistično I koja ni u jednom trenutku ne remeti glumačku igru glavnog junaka, već mu pomaže da dočara svoj lik.“

U predstavi “Lepotica I zver” igraju zaječarski glumci: Viktorija Arsić, Miloš Đuričić, Vujadin Milošević, Predrag Grbić, Miloš Tanasković, Jelena Rajić, Nataša Petrović I Branislav Mijatović.

Podsećanja radi, predstava za decu zaječarskog teatra selektovana je za učešće na ovom prestižnom pozorišnom festival posle čak 11 godina.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar