Marinika Tepić saslušavana dva sata u policiji, ali ništa nije rekla!

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je nakon dvočasovnog saslušanja da je policiji rekla sve o svojim saznanjima koja se tiču, navodnog, podvođenja devojaka i žena u Jagodini u organizaciji predsednika skupštine opštine u tom gradu Dragana Markovića Palme, ali da nije htela da otkrije njihov identitet jer ne želi da ih dovede u opasnost.

– Stavila sam se na raspolaganje tužilaštvu, da kada potpiše posebnu zaštitu i dodeli status „posedno zaštićenog svedoka“ svim svedocima i žrtvama, u tom momentu ja ću se uključiti i biću na raspoalaganju sam 24 časa dnevno sa svim žrtvama i svedocima, a sada ih je najmanje sedam – rekla je Tepić novinarima nakon informativnog razgovora u Policijskoj upravi u Jagodini.

Istakla je da je da su neke od žrtava zaposlene u javnim preduzećima, ali ne sve.

Ona je istakla da jagodinskoj policiji nije smela da otkrije identitet tih ljudi i podsetila da su, kako kaže, i u samom tužilaštvu „priznali“ da nemaju poverenja u vođenje postupka u Jagodini, te da su delegirali predmet u Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Podsetimo, Tepićku je do zgrade policije dopratio predsednik SSP Dragan Ðilas, a među pristalicama koji su joj aplaudirali, bio je i Nebojša Zelenović, bivši gradonačelnik Šapca.

U pitanju je informativni razgo vor Tepićke sa policijom koji se obavlja po zahtevu tužilaštva za prikuljanje obaveštenja i informacija u vezi sa tim tvrdnjama.

Inače postupak u vezi sa ovim slučajem u petak je po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu iz Višeg javnog tužilaštva u Jagodini izmešten u Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Ovu odluku je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

Tepić je 19. aprila na konferenciji za novinare iznela tvrdnje za podvođenje devojaka i žena u Jagodini na račun Markovića, ali i drugih osoba.

, tvrdeći da se sve to dešava jer je predsednika Šp Dragana Ðilasa pozvao da objasni odakle mu novac na računaima na egzotičnim destinacijama.

Više javno tužilaštov u Jagodini je naložilo policiji da prikupi infomacije i obaveštenja o navodima Tepić i da ispita sve pomenute osobe

Ostavite komentar