Niš: Sa kamera nestali snimci POGIBIJE ŽELJKA RISTIĆA (19)

Pred Višim sudom u Nišu nastavljeno suđenje Miodragu P. (38) iz Šainovca optuženom da je 28. decembra prošle godine u ovom doljevačkom selu vozeći pijan “golf 2” usmrtio komšiju Željka Ristića (19). Perić se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim delom nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Željko je poginuo na stotinak metara od svoje kuće u Šainovcu kada ga je „Golf 2“ udario s leđa, a vozač pobegao s lica mesta. Miodrag P. je tada imao 1,8 promila alkohola u krvi, ali mu je analiza rađena tek dva ili tri sata posle nesreće kada se utvrdilo da je Željko poginuo u saobraćajnoj tragediji. Kao suvozač u automobilu je bio Miodragov drugar Marko D.

Niš, Željko Ristić, Milan Petrović, advokat

Na današnjem suđenju svedočila su dva policajca, lekar, tehničar i vozač Hitne medicinske pomoći. Snimci s kamera su postojali, ali ih je tužilaštvo kasno tražilo i sada ih nema, a simi tim nema ni dokaza protiv Miodraga P.

Advokat porodice Ristić, Milan Petrović kaže „da je zbog propusta tužilaštva je moguće da se na optuženičkoj klupi nalazi pogrešan čovek!?

– Policajac je potvrdio da je video polomljen retrovizor na vozilu, ali nije mogao da uoči vozača. Mi se pitamo zašto te kamere nisu uzete jer je na njima krucijalni dokaz ko je bio za volanom. Međutim, došli smo danas do jednog frapantnog zaključka da tužilaštvo nije tražilo te snimke, odnosno da ih je tražilo kada ti snimci već nisu postojali.

Advokat porodice Ristić

Advokat porodice Ristić

Nejasno je zašto ako je policijska uprava imala te snimke, kako je mogla da dozvoli da oni nestanu, odnosno da se izbrišu, iako je u tom trenutku smrt lica bila nerazjašnjena jer se tek kasnije utvrdilo da je došlo do saobraćajne nesreće.

Predmet će morati da reše veštaci jer je pitanje da li je Miodrag P. nađen posle nesreće u komatoznom stranu i bez svesti! – saopštio je danas advokat Milan Petrović.

Majka poginulog Željka, Vesna je skrhana izašla iz suda, ali i ogorčena na nadležne organe.

Niš, Željko Ristić, majka Vesna, Vesna Ristić
– Želim samo da znam ko mi je ubio sina? Toliko svedoka, toliko lažnih izjava, nema snimaka s kamera…ne znam više šta da kažem – rekla je ona između ostalog ona.

Svoju ljutnju iskazala je i baka Dragica Ristić koja je pozvala aktuelnog ministra, Aleksandra Vulina da pokrene postupak kako bi se saznala istina o smrti unuka koji je radio, želeo da odsluži vojsku i pred kojim je bio život.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar