NOVA TUŽBA PROTIV MARINIKE TEPIĆ! JP „STANDARD“ IZ JAGODINA STAJE U ODBRANU ZAPOSLENIH!

Povodom iznošenja tvrdnji od strane Marinike Tepić, da u Javnom komunalnom preduzeću “Standard” u Jagodini postoje osobe koje su formalno zaposlene, a ne dolaze na posao i primaju platu, te da služe kao animir dame, JP “Standard” obaveštava javnost, pod punom odgovornošću, da je sve što je izgovorila Marinika Tepić, a u vezi sa našim preduzećem, čista laž.

Želimo da istaknemo da je u JP “Standard” 2004. godine radio 571 radnik, a danas, na dan 26. 04. 2021. godine, u našem preduzeću zaposlena su 394 radnika. Poslednjih 7 godina nijedan novi radnik nije zaposlen u administraciji, već samo nekolicina na poslovima čišćenja grada i na groblju. Javno preduzeće “Standard” danas nema dovoljno radnika da odgovori adekvatno, čak i svim komunalnim i infrastrukturnim poslovima, u cilju čistije, lepše i uređenije Jagodine i naših sela. Marinika Tepić nije spominjala naše radnike i radnice kada smo spašavali grad i sela od poplava, od požara, od svih drugih nedaća. Danas JP “Standard” ima čak manje radnika nego što to zahtevaju normativna akta, navodi se u saopštenju.

Iz JP „Standard“ napominju da je Marinika Tepić svojom izjavom uvredila sve naše radnike i radnice.

JP “Standard” će pokrenuti odgovarajuće pravne radnje pred nadležnim pravosudnim institucijama, kako bi zaštitili ugled našeg preduzeća od izjava neodgovornih političara. Radnici JP “Standard” žele samo da opravdaju svoje zarade, časno i pošteno, na način da naš grad bude čist i uređen i da nakon obavljenog posla idu svojim porodicama. Dakle, odgovorno tvrdimo da u JP “Standard” u Jagodini ne postoji nijedna osoba koja je formalno zaposlena, a da ne dolazi na posao i da prima platu, a kamoli neko ko radi kao animir dama. JP “Standard” će tražiti od pravosudnih institucija Srbije da zaštiti naše radnike i ugled JP “Standard od krajnje zlonamernih političara. Ovo saopštenje nema veze sa politikom, ali ima veze sa dostojanstvom radnika, kaže se u saopštenju koje je potpisao direktor JP “Standard” Dragan Lukić.

Ostavite komentar