OTKRIVAMO: Kokeza fiktivno zaposlio švalerku u FSS, a oterao trudnu radnicu!

Sestre Isidora i Aleksandra Ćupović, kao i Olivera Šiljegović, bile su dve godine zaposlene u FSS, uredno su dobijale visoku platu, a u ugovoru o radu uopšte nije pisalo koja su njihova zaduženja!


Sestre Isidora i Aleksandra Ćupović, kao i Olivera Šiljegović, bile su dve godine zaposlene u FSS, uredno su dobijale visoku platu, a niti su imale kancelariju, niti im je u ugovoru o radu pisalo koja su njihova zaduženja.
Ljubavne kombinacijeIsidora Ćupović je bila ljubavnica Slaviše Kokeze, a Šurbatović je u FSS zaposlio Isidorinu rođenu sestru Aleksandru.

Zaposlenje je prvo dobila Isidora Ćupović, nekadašnja studentkinja Pravnog fakulteta u Beogradu. Bila je članica Disciplinske komisije FSS, ali naš izvor odlično upućen u dešavanja tvrdi da su je druge karakteristike preporučile za posao.

 Mi koji smo dugo zaposleni u fudbalskoj organizaciji ne pamtimo takav javašluk, bahaćenje i bezobrazluk kao u vreme dok je Slaviša Kokeza bio predsednik. Sad kad je on podneo ostavku, njegova desna ruka i najverniji pratilac Jovan Šurbatović vedri i oblači Savezom. Isidora Ćupović je bila ljubavnica Slaviše Kokeze i to svi znaju, zato je dobila posao. A Šurbatović je, da bi se ulagivao predsedniku, kao što je to uvek i radio, zaposlio i Isidorinu rođenu sestru Aleksandru Ćupović. Imale su ogromne plate, a od toga kako su obavljale posao nama se svima dizala kosa na glavi i crveneli smo svakog dana – kaže izvor.

– Ona je trebalo da se bavi strategijom FSS i uvođenjem VAR-a, a blage veze nije imala o fudbalu, verovatno ni pravila igre ne zna. Iz UEFA su konstantno vraćali njene dopise jer su bili nepismeni i video se izostanak elementarnog poznavanja fudbala – ističe naš sagovornik.

Generalni sekretar FSS je na svoju ruku, kako tvrdi naš izvor, na određeni period zaposlio i glumicu Teodoru Bjelicu.

Otpustili trudnicu, reagovala inspekcija

Šurbatović se za sve što je radio uvek pozivao na Kokezu, a njihovo bahaćenje prema zaposlenima išlo je toliko daleko da su otpustili trudnicu, iako to po zakonu nisu smeli da urade.
– Šurbatović je mesecima psihički maltretirao trudnicu, koja je imala ugovor na određeno. Držao ju je u neizvesnosti i onda ju je u devetom mesecu trudnoće otpustio i ostavio bez zdravstvene knjižice i mogućnosti da koristi osiguranje. Reagovala je inspekcija po službenoj dužnosti i tek tad je žena vraćena na posao, odnosno dobila je produženje ugovora – otkriva naš izvor.

 Verujte mi da do danas niko u Savezu ne zna šta je ta žena radila. Imala je posao od januara do juna prošle godine i navodno je bila angažovana kao hostesa, a FSS u tom periodu nije imao nikakvih aktivnosti niti manifestacija jer je buktala epidemija koronavirusa. Ta glumica dobijala je redovno svojih 100.000 dinara mesečne plate. A za šta? Pa, jedino ako Šurbatović i Kokeza nisu imali s njom neke vannastavne aktivnosti – otkriva naš sagovornik.

Hostesa za putovanja

Kako to obično biva, Kokezin i Šurbatovićev model ponašanja prema zaposlenima, koje su kinjili i omalovažavali, ubrzo su preuzele i njihove „hostese“.

– Te žene koje su oni doveli u Savez ponašale su se kao da je FSS njihov. Šurbatović je tako zaposlio Oliveru Šiljegović, koja je bila finalista izbora za mis Srbije 2013. Njeno zaduženje je bilo da dočekuje delegacije drugih saveza, a verujte mi da devojka, osim što atraktivno izgleda, nije znala da sastavi prostu proširenu rečenicu. Sa A reprezentacijom je išla na svako gostovanje, a niko osim Kokeze i Šurbatovića nije znao u kom je svojstvu ona uz ekipu. I kad se delegacija vraćala s jednog gostovanja iz inostranstva, damu je mrzelo da ide „čak“ do Pančeva u kom živi, pa joj je plaćeno noćenje u najskupljem hotelu u Beogradu – otkriva naš izvor.

Ostavite komentar