OTKRIVAMO: Ljudi Nebojše Stefanovića OTVORENO ruše Vučića!

Pojedinci povezani sa bivšim ministrom policije aktivno podržavaju proteste nakojima se poziva na nasilno rušenje režima.

Podršku protestima u Srbiji koji imaju samo jedan cilj, a to je rušenje vlasti, svesrdno pružaju i pojedinci koji su tesno povezani sa bivšim ministrom policije i aktuelnim ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem. Tako je i advokat Dragiša Vukašinović bio deo subotnjih protivustavnih i protivzakonitih blokada saobraćajnica u Srbiji.

Možda ništa ne bi bilo iznenađujuće da nije reč o tastu Ivana Ristića, koordinatora Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i desne ruke ministra odbrane Nebojše Stefanovića. Takođe, Stefanovićev prijatelj i poslanik SNS Bratislav Jugović podržao je proteste za rušenje Vučića i poručio da Vlada Srbije mora odmah da raskine sve ugovore sa kompanijom „Rio Tinto”.

ODUŠEVLJEN…

Vukašinović je, pored svog doprinosa protivzakonitim blokadama, iskoristio priliku za izjavu na TV N1, koja se nalazi pod uređivačkom kontrolom lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Otvoreno je rekao da učestvuje u blokadama kako bi srušio Aleksandra Vučića i time je još jednom potvrdio da protesti nisu u vezi sa ekologijom.

– Protiv ovog režima mora se boriti na ovaj način jedino, ovaj režim hoće da nas artikuliše u izbore. Ja učestvujem na protestima, potrebno je da neko artikuliše ove proteste – rekao je Vukašinović i otkrio prave razloge lažnog ekološkog ustanka.

BRZINOM SVETLOSTI…

Ivan Ristić važi za osobu veoma blisku Nebojši Stefanoviću, a u karijeri je, zahvaljujući upravo svom prijatelju Nebojši, napredovao brzinom svetlosti.

Kao nekadašnji pripadnik Specijalnih antiterorističkih jedinica (SAJ), obezbeđivao je strane diplomate, a potom i Nebojšu Stefanovića dok je ovaj bio predsednik Skupštine. Od člana obezbeđenja i Stefanovićevog partnera u teretani avanzovao je u šefa kabineta ministra policije. Tesno je sarađivao i sa Dijanom Hrkalović, kada je bila zamenica šefa kabineta, a kasnije i državna sekretarka u MUP. Posle toga se obreo na mestu pomoćnika direktora policije, nakon čega je usledilo slanje van Beograda.

Ristić je nakon cele afere sa Nebojšom Stefanovićem označen i kao vlasnik luksuzne vile koja se gradi nadomak Vrčina, a čija vrednost premašuje 700.000 evra. Takođe, povezivan je sa Veljkom Belivukom i carinskom mafijom. Ipak, nedavno je dobio novu poziciju u SAJ-u, pa je u najmanju ruku čudno zašto njegov tast poziva na nasilno rušenje Vučića. Inače, Ristić je juče pokušao da se opere od postupka Vukašinovića, navodeći da mu je on bivši tast i da nemaju komunikaciju.

– On radi šta misli da treba. Ja sam pripadnik MUP i to ne podržavam – rekao je kratko Ristić za beogradske medije.

JUGOVIĆ PROTIV VUČIĆA

Da su Stefanovićevi saradnici i prijatelji uključeni u kampanju laži opozicije svedoči i izjava poslanika i člana GO SNS Bratislava Jugovića da podržava proteste.

– Jako me iritira što većina poslanika misli isto što i ja, a niko to ne sme javno da kaže – rekao je Bratislav Jugović za Đilasov i Šolakov portal i dodao da su protesti opravdani. Jugović poslednjih nedelja iznenađuje srpsku javnost izjavama koje su u suprotnosti sa stavovima većine funkcionera SNS. Prvo se javno protivio Zakonu o vodama, potom je podržao dvojicu inspektora iz slučaja „Jovanjica”, da bi posle toga izjavio i da je „Rio Tinto” loš.

– Vlada Republike Srbije mora u roku od odmah da raskine sve sporazume sa kompanijom „Rio Tinto” – poručuje poslanik SNS.

SPASIĆ: RĐAV ZNAK

Bivši obaveštajac Božidar Spasić za naš list kaže da pojavljivanje na lažnim mitinzima lica koja su bliska bivšim funkcionerima SNS ili izjave onih koji su preko dana podržavaoci Vučića, a predveče šetaju sa onima koji bi da predsednika nema, nije novina.

– Nekada su to radili prikriveno, a sada javno. Svrstati ih u grupu kolebljivaca. Policijski činovnik kome članovi porodice ili rođaci ili čak bivši rođaci šetaju protiv Vučića vrlo je opasan znak. Takođe, oni koji imaju tu privilegiju da su od Vučića čak dobili poslanička mesta, rekao bih ničim zaslužena, koji se distanciraju od politike Vlade i onih koji su ih tu postavili, rđav je znak. Pojedinci čak tvrde da mnogi misle kao oni, ali ćute, što ukazuje na prevrtljivost, početke izdaje i na kraju već viđene scene u našoj politici poznate kao „preletači”. Svako može da misli, ali ne može ostati u taboru onih gde ih očigledno iznutra ruši. Tek kada predaju funkcije, mogu da rade šta hoće, a zadatak je SNS da ih na vreme blokira politički – zaključuje Spasić.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar