PAKLENI PLAN DIJANE I BELIVUKA! Hrkalovićka bila mozak OPERACIJE VUKODLAK, koja je imala cilj da zavara tragove Veljinog klana

Policijski operativci istražuju da li je nekadašnji vrh MUP prisluškivao nebitne razgovore Veljka Belivuka i ekipe dok su oni u međuvremenu preko zaštićene Skaj aplikacije nesmetano planirali likvidacije protivnika.

Čudno je što su vođe srpskog ogranka „kavčana“ stavljene na mere koje su podrazumevale praćenje samo regularne mobilne komunikacije, potpuno nebitne za istragu i sprečavanje eventualnih zločina. Zbog toga se ti transkripti nisu ni našli u optužnici protiv Belivuka i ostalih uhapšenih.

– Ljudi iz najužeg rukovodstva Ministarstva policije, za koje se osnovano sumnja da su bili direktna podrška i zaštita Nevoljinoj bandi, smislili su plan koji je imao dva cilja: da, s jedne strane, pokaže da se, tobože, vodi rat protiv mafije, a s druge, da istragu skrene na pogrešan kolosek i na potpuno nebitne stvari. Na primer, jedan od dokaza koje tužilaštvo nije ni uzelo u obzir jeste Belivukov razgovor sa suprugom od 15. septembra prošle godine iz radnje za prodaju opreme za kupatilo, gde se konsultuje šta da kupi. Umesto detalja o kasapljenju u kući strave u Ritopeku, operativci su saznavali kakvu boju pločica voli Nevoljina žena i kakve slavine joj se uklapaju – kaže sagovornik.

Predmet istrage je i uloga bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović u svemu ovome. Osnovano se pretpostavlja da je ona bila mozak cele operacije kodnog naziva „Vukodlak“, koja je za cilj imala da zavara tragove klana. Naime, policija je Belivuka vodila pod tom šifrom, a Marka Miljkovića Mesara kao Miljakovac. Prema rečima iskusnih profesionalaca iz policije, te šifre su dovoljan dokaz da je sve bilo farsa jer očigledno asociraju na dvojicu vođa „kavačkog klana“, što nije praksa kada se vodi ozbiljna istraga.

– Dijana je, kako se sumnja, Belivuka preko posrednika obavestila da je na merama i da se ponaša u skladu s tim. Zbog toga su transkripti razgovora za optužnicu bili potpuno neupotrebljivi – objašnjava izvor iz policije.

Tek kasnije, kada je razbijena kriminalna mreža u policiji, započeta je efikasna istraga, a uz pomoć evropskih partnera otključan je server koji je podržavao kriptovanu Skaj aplikaciju i došlo se do stravičnih fotografija mučenja i klanja u Ritopeku.

Podsetimo, Belivukova grupa i „kavčani“ doživeli su uspon u vreme kada su policiju vodili Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović. MUP se u to vreme obračunavao isključivo sa „škaljarcima“ i štitio suprotstavljeni klan.

Državna sekretarka je uhapšena zbog trgovine uticajem, odnosno sumnje da je izdejstvovala da sud oslobodi Nevolju za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića 2017. Podsetimo, DNK nalazi su volšebno nestali, a izveštaj o veštačenju njegovih telefona je prekasno dostavljen tužiocu.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar