Policija otkrila gde su VELJA I MARKO MESAR SAKRILI 5 MILIONA EVRA!

Policija je juče privela suprugu i taštu Veljka Belivuka, zatim ženu Marka Miljkovića Mesara, kao i nevenčanu suprugu Filipa Ivanovskog zbog sumnje da su prale pare za Belivukov koljački klan! Privedene su Veljina žena Bojana Belivuk i njena majka Snežana Đorđević, zatim Miljkovićeva supruga Tanja Miljković i Filipova nevenčana žena Marija Milutinov, a sve su posle saslušanja puštene da se brane sa slobode.


Tokom pretresa ovih objekata, policajci su zaplenili više računara i hard-diskova, u potrazi za šiframa pomoću kojih su sakriveni bitkoini Belivukove bande u vrednosti od najmanje pet miliona evra!

Odmah na saslušanje
Prema nezvaničnim saznanjima iz MUP, uhapšene žene terete se da su kupovale nepokretnosti i skupocene stvari novcem koji potiče od ilegalnih poslova bande koju su osnovali Belivuk i Miljković.
– U sinhronizovanoj akciji, policajci su juče nešto posle devet sati upali u objekte na četiri lokacije u Beogradu. Obavljen je pretres luksuzne vile Marka Miljkovića na Zvezdari, pri čemu je uhapšena njegova supruga Tanja. U isto vreme su izvršeni pretresi stanova Bojane Belivuk i njene majke Snežane, kao i Marije Milutinov, koje su takođe uhapšene. Njih četiri su juče odmah izvedene pred nadležnog tužioca radi saslušanja – kazao je naš izvor.

Kako je dodao naš sagovornik, svi pretreseni objekti su privremeno zaplenjeni, do pravosnažne presude nadležnog suda.

– Oduzeto je takođe više skupocenih predmeta, ali su zaplenjeni i svi računari i hard-diskovi kako bi se ušlo u trag kriptovalutama koje su, kako se sumnja, kupili Belivuk i Miljković. Sumnja se da su na taj način sakrili najmanje pet miliona evra stečenih prodajom droge i drugih kriminalnih radnji – objasnio je naš izvor.

Provođenje Miljkovićeve žene Tanje

Inače, Miljkovićeva vila nalazi se odmah pored Belivukove, na istom imanju, ali kuća Velje Nevolje još nije završena. Njihove komšije, koje su dobro upoznate sa činjenicom da su Velja i Mesar kasapili svoje žrtve i mleli ih u mašini za mleveno meso, kažu da su oni „dobri momci“?!
– Mare je dobar momak. A i Velja je… Ne znam šta im je ono trebalo… Sad kad su uhapsili Tanju i Bojanu, ne znam šta će biti sa njihovom decom – pitao se komšija.

Da sve bude još šokantnije, na jednom zidu pored vila mafijaša stoji grafit: „Pravda za Nevolju“?!
Zanimljivo je i da je policija u dvorištu Mesarove kuće pronašla blindirani BMW, zbog koga je u martu ove godine uhapšen Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK. Naime Papić je, kako se sumnja, 15. aprila 2020. zahtevao od tadašnjeg rukovodioca beogradske policije da se Miljkoviću vrati blindirano vozilo, koje je tada od njega privremeno oduzeto.

Skinute i kamere
Ovaj luksuzni automobil sa najvećim stepenom zaštite, težak više od pet tona, posle mnogo komplikacija odvezen je na veštačenje. Radnici „Parking servisa“ su tri sata pokušavali da podignu BMW na „pauk“, ali zbog velike težine blindiranog vozila čak dva ova kamiona nisu mogla da ga podignu, pa je BMW na kraju odvučen.

Policija skida kamere sa Miljkovićeve kuće

Tokom pretresa Miljkovićeve vile, inspektori su juče skinuli i sve sigurnosne kamere.
Podsetimo, Belivuk, Miljković i još 28 njihovih mafijaša uhapšeni su 4. februara i otad su u pritvoru, a terete se za najmanje pet ubistava, trgovinu drogom, otmice i silovanje. Među uhapšenima je i Pančevac Filip Ivanovski, zaposlen u službi kontrole u JKP „Pančevo“. On se sumnjiči da je razmeravao drogu za klan i da je pratio i maltretirao saradnike protivničkih bandi.

Finansijska istraga pokrenuta još u februaru

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) još u februaru je, ubrzo posle hapšenja Belivuka i njegovih saradnika, pokrenulo postupak kako bi ispitalo tokove novca ove bande.
Bojana Belivuk je, kako je utvrđeno istragom, bila suvlasnik u nekoliko preduzeća, iako se veruje da je njen potpis na dokumentima tih firmi bio samo formalan, dok je njen muž Veljko o svemu odlučivao. Većini tih firmi sedište je bilo u Humskoj 1, na stadionu Partizana.
Jedna od tih firmi je rentakar agencija „B end B drajv“, gde su suvlasnici sa po 50 odsto udela dve Bojane – Belivuk i Vučeljić (supruga Aleksandra Vučeljića, koji je uhapšen s Belivukom, op. aut.). Ime Bojane Belivuk pominje se u još dve firme: „Kofi faktori“ i „Jugoagent fluvijale holding“.
Interesantno je da je Belivuk u svom iskazu izjavio da je bio zaposlen u podrumu pića i da je mesečno zarađivao oko 60.000 dinara. Nije objasnio kako je uspeo da skupi preko 30.000 evra u kešu koji su mu oduzeti prilikom hapšenja, niti odakle mu novac za gradnju vile na Zvezdari i kupovinu drugih nekretnina, uglavnom u Pančevu, kao i za parcele u okolini Loznice. Za stan od 82 kvadrata u Ulici Žarka Davidovića rekao je da je u vlasništvu supruge.
Prema izveštajima i dokazima koji su do sada prikupljeni, postoji ogromna nesrazmera između zvaničnih prihoda bračnog para Belivuk i onoga što poseduju. Isto važi i za zvanično „nezaposlenog“ Miljkovića i za Filipa Ivanovskog, koji je radnik u JKP „Pančevo“.
Utvrđeno je da su pare stečene kriminalom ubacivali u legalne tokove kroz građevinu, ali i pravljenjem mreže firmi.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar