PREDSEDNIK VUČIĆ: Mladića i Legiju spominjem samo kada me novinari za njih pitaju! Ja pričam o fabrikama, našoj vojsci, energetici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikada ne spominje „imena“ Ratka Mladića i Milorada Ulemeka, sem kada ga novinari za njih pitaju.

„Nikad u životu nisam spomenuo Milorada Ulemeka Legiju osim kad me pitate nešto. Ratka Mladića pominju neki drugi, o tim imenima pričam samo kad me pitate. Ja pričam o fabrikama, našoj vojsci, energetici“, rekao je Vučić u Šapcu.

Vučić je dodao da od 2012. godine, „na svaka tri meseca“, sluša priče da će Legija da bude pušten na slobodu, te „ne razume čemu služe te vesti“.

Vučić je ocenio da „tajkuni i pojedini političari koji drže neke medije“, građanima žele da prikažu da trenutna vlast živi u ’90-tim godinama.

Nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija služi kaznu zatvora od 40 godina zbog učešća u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine, a bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić osuđen je na doživotni zatvor zbog ratnih zločina.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar