Predstavljena je knjiga „Drame za decu“ pisca Željka Hubača

 U okviru pratećeg programa  11. Pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR“, predstavljena je knjiga  „Drame za decu“ pisca Željka Hubača u izdanju Narodnog pozorišta Timočke Кrajine-C entra za kulturu „Zoran Radmilović“. Кnjiga obuhvata pet dramskih tekstova za decu : „Lepotica i zver“ ,“Mala sirena“,  „Carevo novo odelo u zemlji čuda“ , „Razmaženi princ“ i „Uspavana lepotica“.

Direktor  zaječarskog pozorišta i Festivala  Vladimir Đuričić podsetio je da svake godine na Festival dolazi neko od  značajnih  književnika koji stvara i za decu. Prvih nekoliko godina bio  je Dobrica Erić, posle toga Ljubivoje Ršumović, pa je tu bio i dr Miodrag Maticki, a evo sada je tu, od njih dosta mlađi, ali već etablirani književnik Željko Hubač, koji u svom obimnom dramskom delu ima jedan dobar deo stvaralaštva za decu. Time se  nastavlja tradicija, ne baš tako davno uvedena, da dela koji neki autor priredi, ili posveti za izvođenje u zaječarskom  teatru, budu izdata kao knjiga.

Urednik izdanja je Miloš Petković, a naslovnu stranu je uredio Jovan Tarbuk, na predlog autora.

Željko Hubač je istakao da je kao pisac imao tu sreću da mu pre desetak godina bude štampana knjiga drama za odrasle i da je štampanje drama za decu, po želji Vladimira Đuričića,  na neki način prirodno zaokruženje onoga što jedan dramski autor treba da ima tokom  života.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar