Predstavljene e-usluge građanima Zaječara

Građani i građanke Zaječara će uskoro moći da koriste devet novih elektronskih usluga koje je gradska uprava razvila uz podršku Vlade Švajcarske kroz programa Swiss PRO i u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu.
Program Swiss PRO organizovao je u Zaječaru događaj za građane u okviru kampanje „Da kliknemo zajedno“. Na gradskom trgu, građanima su predstavljene prednosti upotrebe elektronskih usluga na lokalnom nivou, a približeno im je i kako mogu pristupiti portalu eUprava, obaviti registraciju i pokrenuti neku od eUsluga.
Putem portala eUprava, stanovnici Zaječara će uskoro moći da podnesu zahtev za naknadu zarade za porodiljsko odsustvo, naknadu za vantelesnu oplodnju ili izdavanje informacije o lokaciji, prijave komunalni problem i podnesu predstavke komunalnoj, saobraćajnoj i inspekciji za zaštitu životne sredine. Podnošenje primedbe na nacrt planskog dokumenta ili odluku o izradi planskog dokumenta u toku javnog uvida su takođe neke od novih eUsluga koje su dostupne stanovnicima Zaječara.
„Zaječar je jedna od 35 lokalnih samouprava koje su uz tehničku i finansijsku podršku Vlade Švajcarske kroz program Swiss PRO uspostavile nove eUsluge. Aktivnosti su sprovođene u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu, a cilj nam je da građanke i građani Zaječara bez čekanja u redovima i dodatnih troškova, brzo i lako, dobiju određene usluge iz nadležnosti lokalne samouprave“ – istakla je Maida Jusufović, službenica za dobro upravljanje i rodnu ravnopravnost programa Swiss PRO.
Kampanja „Da kliknemo zajedno“ realizuje se u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar