Ruma: Krivična prijava zbog nepropisnog bacanja smeća na deponiju

Kako je u Rumi nedavno obećano, da svi koji se ne budu odgovorno ponašali prema životnoj sredini biće u skladu sa aktuelnim zakonskim normativima i sankcionisani, sprovedeno je u praksi podnošenjem prve prijave protiv lica koje je nepropisno bacalo smeće na deponiji u Žarkovcu, a to je zabeležila kamera iz nedavno postavljenog video nadzora.

Zelene novine javljaju da je prva krivična prijava protiv NN lica podneta danas od strane predsednice Opštine Ruma nakon što je video nadzor na deponiji u Žarkovcu zabeležio nepropisno odlaganje smeća.

Građani Rume smatraju da svako ko nepoštuje zakon i ne vodi računa o svom okruženju mora da snosi posledice za takvo ponašanje.

Divlje deponije predstavljaju opasnost po bezbednost i zdravlje ljudi. Kako bi se uveo red u tu oblast, lokalna samouprava je rešila da deponije uredi, na njima zasadi sadnice, ali i postavi video nadzor.

Već dugo godina rumska opština kao i sve opštine u Srbiji se bori sa divljim deponijama, a iz opštinskog budžetu za narednu godinu odvojena možda i najveća sredstva za ekologiju do sada. Posle deponije u Žarkovcu i Klenku i deponija u Putincima biće zatvorena uz postavljen video nadzor.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar