Ruska predstava na Zoranovim danima

U okviru pratećeg programa „Zoranovih dana“ odigrana je ruska monodrama „Moskva priča“ po tekstu Julije Pospelove, u režiji Aleksandra Rjapisova i u izvođenju Natalije Kuznjecove, iz pozorišta u gradu Nižnji Novgorod u Rusiji. Malo je reći da je ova kamerna predstava oduševila publiku, ona je fascinirala gledaoce.
Pre svega zahvaljujući izvanrednoj glumi Natalije Kuznjecove koja govori kroz više glasova i peva uživo, u pratnji na gitari kompozitorke predstave Valentine Limonove. Uprkos jezičkoj barijeri, Natalija je uspela da prenese emociju gledaocima koji i sami učestvuju u predstavi. Naime, sama inscenacija počinje kao koncert – sačinjena je od različitih numera, pa i onih za ples.Glumica komunicira sa publikom obraćajući im se ili kao lirskim recipijentima ili kao gledaocima, kada ih na primerzamoli da se okrenu i suoče sa radnjom.
I Natalija i Valentine su veoma srećne što njihova predstava učestvuje na jednom ovakvom pozorišnom festivalu koji postoji već 30 godina.
„To je za nas posebna čast. Gledale smo i film o Zoranu Radmiloviću. Valentina i ja smo pod izvanrednim utiscima i velika je stvar što je takav film o glumačkom velikanu poklonjen gledaocima“, kaže Natalija Kuznjecova.
Direktor zaječarskog pozorišta Vladimir Đuričić uručio je Nataliji Kuznjecovoj plaketu sa likom Zorana Radmilovića, u znak zahvalnosti za učešće na Festivalu.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar