Saša Filipovski: Moramo da odigramo utakmicu sezone protiv Lokomotive!

Trener košarkaša Partizana Saša Filipovski, pred meč sa Lokomotivom u 4. kolu Top16 faze Evrokupa, nada se da će njegov tim odigrati do sada najbolji meč u sezoni.

Crno-beli su u danas od 20.30 domaćini ruskoj ekipi u hali sportova „Ranko Žerevica“.

„Svesni smo da je ovo vrlo važna utakmica u kojoj je lopta okrugla i sve je moguće. Lično želim da nam ova utakmica bude najbolja do sada. Prvo što je važna, a drugo zbog nas i našeg samopouzdanja. Da odigramo sa najvećim mogućnostima“, rekao je Filipovski za klupsku televiziju.

Parizan je u prošlom kolu izgubio u Krasnodaru, a pa oba tima pred susret u Beogradu imaju skor 1-2.

„Lokomotiva je jaka ekipa, doveli su dva nova igrača Gosa i Gordona. Radi se o ekipi sa dobrim individualnim karakteristikama. Sa naše strane očekujem da se borimo 40 minuta, da ne odustajemo, da odigramo timski i da sa maksimalno kolekitvnom igrom u napadu i odbrani damo sve od sve od sebe da zaustavimo jake strane pojedinaca“.

Crno-beli su u ponedeljak na trenigu imali 15 košarkaša, među kojim su bili i Aleksej Nikolić, ali i trojica mladih igrača Stefanović, Jovanović i Radovanović.

„Ali Nikolić je prvi put radio sa ekipom, da proba pet na pet, pa će, pa da vidimo… Priključili smo mlade igrače da nam pomognu na treningu. Tomas je igrao u Ljubljani sa povređenom rukom, Jaramaz je dobio udarac, ali treniraće. Imamo još dva treninga da se spremimo maksimalno i da odigramo praktično utakmicu sezone“.

Meč sa Lokomotivom je važan za borbu za plej-of Evrokupa.

„Rekao sam i igračima, rad i svakodnevno odicanje mora da nam se maksimalno vrate. Šut, kao varijabla menatalne čvrstine i opuštenosi, trenutno nam ne ide na ruku. Sezona je turbulentna, promena trenera, neke neverovatne povrede, teški porazi posle dobrih utakmica…Turbulencije utiču na psihu igrača. Znamo da svi očekuju od nas mnogo, ne bežimo od toga, ali igrači moraju sve da stave na stranu se te stvari. U varijabli šuta najvažnije je samopouzdanje, mirnoća i čista glava. U turbulentnoj sezoni i sa problemima koje imamo, ne uspevamo da nađemo mirnoću u šutu i lopta nam izlazi iz koša.“

Filipovski se osvrnuo i na to koliko bi navijači imali utiacaj na sezonu i neke utakmice.

„Znam da je ova sezona, za ekipe koje imaju šestog igrača, veliki udarac. Ne samo za Partizan. Lično, ne verujem da bi neke utakmice izgubili da smo imali šestog igrača na tribini. Mislim da bi igrači na dosta utakmica prelomili i probili led na krilima navijača. Igramo bez šestog igrača, ali igramo za njih, jer znamo šta su navijači i šta je Partizan i koja su njihova očekivanja. Moramo da nastavimo da se borimo, da verujemo u sebe i da damo svoj maksimum. Očekujem da imamo mnogo hrabrosti, borbenosti, a istovremeno potrebna je mirnoća u šutu i samopouzdanje da šuteve koje imamo sa dobrom selekcijom, ulaze“, zaključio je Filipovski.

Ostavite komentar