Startovala treća etapa takmičenja „Četiri skakaonice“

Novogodišnja turneja „Četiri skakaonice“, stigla je do svoje treće stanice. Danas od 13.30 najbolji skakači na skijama takmiče se u austrijskom Insbruku.

Ako je suditi po kvalifikacijama, ponovo nas očekuje uzbudljivo takmičenje, a norvežani su uradili najbolji posao, jer su se svi kvalifikovali za glavno takmičenje.

Prema očekivanju, najbolji od njih bio je Halvor Egner Granerud, koji je ostvario skok dužine 129 metara. Ovo je ujedno bio i najbolji skok dana, čime je Granerud samo potvrdio u kakvoj formi se nalazi ove sezone. 

Austrijanac Daniel Huber je bio drugi, dok je na trećem mestu u kvalifikacijama završio Poljak David Kubacki, pobednik prethodnog takmičenja u Garmiš Partenkirhenu. 

U generalnom plasmanu novogodišnje turneje vodeći je Granerud ispred Gajgera, Štoha i Kubackog.

U poslednjih deset godina na Bergizelu slavilo je deset razlličitih skakača. Krunisani su: Tomas Morgernštern, Andreas Kofler, Gregor Šlirencauer, Ansi Koivuranta, Rihard Frajtag, Peter Prevc, Danijel Andre Tande, Kamil Stoh, Rjoju Kobajaši i Marijus Lindvik.

Insbruk je sedma stanica u Svetskom kupu, treća u Novogodišnjoj turneji i ovde počinje austrijski deo turneje „Četiri skakaonice“. Dužina skakaonice je 128 metara, a kalkulaciona linija nalazi se na 120 metru.

Po završetku današnjih skokova sledi dan odmora i put u pokrajinu Salcburg, gde će se u Bišofshofenu, gradu na reci Salzak, održati poslednji skokovi na 69. izdanju Novogodišnje turneje, na skakaonici „Pol Auserlajtner“ 5. i 6. januara.

Ostavite komentar