Sutra potpisivanje Memoranduma o saradnji Naučno tehnološkog parka Niš i RARIS-a

Sutra će u prostorijama Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije biti potpisan Memorandum o saradnji Naučno tehnološkog parka Niš i RARIS-a .

 Nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji Milan Ranđelović, direktor Naučno tehnološkog parka Niš, će  predstaviti aktivnosti NTP Niš.

„NTP Niš je osnovan zajedničkom inicijativom Vlade Republike Srbije (u ime Vlade: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološko razvoja), Grada Niša i Univerziteta u Nišu.

 NTP Niš želi da da doprinos formiranju ekosistema za razvoj inovacija i tehnološkog preduzetništva i privuče inovativne tehnološke kompanije iz regiona kao i da okupi i kreira mrežu partnera regionalnih razvojnih agencija, regionalnih privrednih komora, poslovnih inkubatora, startap centara, coworking prostora, klastera i poslovnih udruženja;

 RARIS predstavlja jednog od ključnih stejkholdera iz regiona sa kojim NTP Niš želi da radi na izgradnji inovativnog ekosistema;“, stoji u saopštenju.

Ovaj Memorandum potpisuje se sa ciljem formiranja Regionalne mreže NTP Niš za razvoj inovativne privrede i tehnološkog preduzetništva i namerom stvaranja uslova za saradnju strana potpisnica u projektima i oblastima iz zajedničkog interesa.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar