Tokom „Zoranovih dana“ promovisana knjiga „Intertekstualna pletisanka“

U svojoj knjizi „Intertekstualna pletisanka“ Milivoje Mlađenović, koja je promovisana pred zaječarskom publikom, govori o modelima konstitucije dramskog lika Laze Кostića na nekoliko primera u radovima značajnih autora. Direktor Sterijinog pozorja dr Miroslav Miki Radonjić istakao je da je ova knjiga dragocena zato što sa jedne strane govori o modelima konstitucije dramskog lika Laze Кostića na nekoliko primera i značajnih autora, dok sa druge strane Milivoje Mlađenović kroz ovu knjigu na vrlo jasan, precizan, zanimljiv način povezuje svoje teorijsko, profesorsko, iskustvo istoričara književnosti sa svojim pozorišnim iskustvom.
„Intertekstualna pletisanka“ je druga knjiga Milivoja Mlađenovića u izdanju „Sterijinog pozorja“. Milivoje Mlađenović je tri godine bio selektor „Dana Zorana Radmilovića“, ali i član žirija ovog festivala, takođe je režirao predstavu zaječarskog pozorišta.
„Zoran Radmilović je pupčana veza između ove knjige i Laze Кostića. Zoran Radmilović je igrao Lazu Кostića u drami „Santa Maria della Salute“ u „Ateljeu 212“. Dragi prijatelji, sve je ovo život, sve je ovo nešto lepo i uzbudljivo“, rekao je Milivoje Mlađenović, autor knjige „Intertekstualna pletisanka“.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar