U Boru održana sednica Skupštine grada

U Boru je juče održana sednica Skupštine grada. “Rebalans budžeta se većim delom odnosi na dodelu subvencija toplani, na zahtev ovog preduzeća, kako bi se obezbedila stabilna grejna sezona u gradu.

Ali, postavlja se pitanje – zašto se pre 10, 15 godina, nije investiralo u cevovode, podstanice, da bi građani danas imali stabilno grejanje? Zašto se niko nije ozbiljno bavio pitanjem toplane decenijama unazad?

Mi smo preuzeli odgovornost da radimo ono što niko pre nas nije imao hrabrosti da učini. Da, toplana danas duguje 2,5 milijarde dinara EPS-u jer 20 godina unazad niko nije plaćao struju. Mi danas pokrivamo dugove javnih preduzeća zahvaljujući stabilnom i dobro planiranom budžetu.

Ono što je važno jeste da naši građani moraju da imaju stabilno grejanje, a cena grejanja ne sme da poskupi, uprkos povećanoj ceni enegrenata na tržištu.

Činjenica je da se toplana koristi u političke svrhe i za sakupljanje političkih poena na štetu građana. Niko nema prava da od grejne sezone pravi političko pitanje. Grejanje je pitanje od životne važnosti, a mi ćemo učiniti sve da našim građanima obezbedimo dobro grejanje i da rešavamo pitanja koja su nam ostavljena u nasleđe. Grad je našao rešenje za dugogodišnji problem toplane, a to je izgradnja nove toplane koja će obezbediti bolje uslove grejanja za naše građane”, objavio je gradonačelnik grada Bora  putem društvene mreže fejsbuk.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar