„Velja Nevolja“ zloupotrebio FK Partizan i stadion u Humskoj za obavljanje najtežih krivičnih dela!

U velikoj akciji policije i BIA, uhapšen je jedan od voða navijača Partizana Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja i članovi njegove kriminalne grupe osumnjičeni za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih dela među kojima su dilovanje droge, otmice i ubistva. Ova banda predstavljala se u javnosti kao navijačka grupa Partizana pod nazivom „Janjičari“, a zapravo su zloupotrebljavali FK Partizan i stadion u Humskoj za svoje kriminalne aktivnosti.

Akcija je sprovedena tokom noći na nekoliko lokacija u Srbiji, a nakon inicijalnog saopštenja Tužilaštva za organizovani kriminal, javnosti su detalje saopštili predstavnici MUP.

– Ova grupa koja je noćas uhapšena odgovorna za seriju najmonstruoznijih zločina koji su počinjeni tokom proteklih nekoliko godina. Krili su se iza navijačke grupe Partizana pod nazivom „Janjičari“, ali to nisu nikakvi navijači već obični kriminalci i dokazaćemo kakvu je ulogu svako od njih imao u ovoj kriminalnoj strukturi – rekao je na vanrednoj konferenciji zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić.

On je dodao da je policija ovom akcijom pokazala da nema zaštićenih i da se nikakve kriminalne grupe neće tolerisati u Srbiji.

Načelnik PU za grad Beograd Veselin Milić istakao je da je ovo bila opsežna akcija na suzbijanju teških kriminalnih dela i da „više nikada organizacije slične zemunskom klanu neće rušiti budućnost naše dece“.

Kriminalna grupa na čijem su čelu, kako je saopšteno, bili Belivuk i Marko Miljković pohapšena je nakon višemesečnog rada Tužilaštva za organizovani kriminal.

Svi oni su se sumnjiče da su tokom godina činili najteža krivična dela, među kojima su i otmica i ubistvo. Za sa sada nije saopšteno o kojim zločinima tačno je reč. Belivuk je uhapšen jutros na Rudniku, a njegov glavni pomagač Miljković u Beogradu.

Ostavite komentar