Zaječar: Nedelja Crvenog krsta

Svetski dan Crvenog krsta ove godine obeležava se pod sloganom “Nezaustavljivi”. Ovaj slogan je potvrđen u praksi prošle I ove godine tokom pandemije korona virusa.

Crveni krst Zaječar svake godine tradicionalno  obeležava  Nedelju Crvenog krsta  u periodu od 8 do 15 maja.I ove godine ,Crveni krstZaječar  sprovesće  niz aktivnosti :

Saradnik Crvenog krsta Zaječar, difuzer i instruktor prve pomoći  Predrag Kocić održao je  predavanje  posveceno difuzijii i prvoj pomoći  učenicima  srednjih skola u Zaječaru.

Povodom 11. maja –nacionalnog dana dobrovoljnih davaoca krvi , Crveni krst Zaječar  uruciće  priznanja višestrukim davaocima krvi I saradnicima u okviru programa dobrovoljnog davanja krvi.

U sredu, će biti  organizovana   akcija dobrovoljnog davanja krvi za sve humane gradjane ,a u toku akcije biće organizovano I uručenje plakete Zavodu za transfuziju krvi Niš, povodom dobre saradnje i ostvarenju zajedničkih ciljeva u oblasti dobrovoljnog davanja krvi.Uručenje plakete predstavniku zavoda zakazano je za 10 sati.

U četvrtak ,nakon održane obuke od strane Crvenog krsta Srbije ,edukator I  predsednik Crvenog krsta Zaječar Ivanka Jović održaće predavanje starijim ženama iz Zaječara na temu ‘’Prevencija nasilja nad starijim ženama’’.Početak predavanja zakazan je za 10 sati.

U petak 14.maja biće  organizovana podela namirnica u 10 I 30 u prostorijama Narodne kuhinje, a u 12 sati I 30 minuta na punktu u naselju Kotlujevac.

 

 

 

 

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar